Café för unga finns redan

Skriverier

I ÖT (22.3) efterlyser Kenneth Holmgård (SFP) en typ av ungdomscafé som skulle fungera som en mötesplats för unga i Jakobstad.

Jag håller absolut med om att det finns ett behov av ett ungdomscafé i centrum,­ men jag förstår tyvärr inte Holmgårds resonemang om att After Eight inte kan ses som en mötesplats för ungdomar.

Holmgård antyder att behövs ett helt nytt ungdomscafé som staden skulle ta initiativ till. Skulle det inte­ vara naturligare att staden stöder i större utsträckning ekonomiskt ­After Eight som redan är en mångkulturell mötesplats med ungdomsverkstäder, uppsökande ungdomsarbete och café på ett och samma ställe.

Jag föreslår att vi i samarbete med After Eight skulle utveckla deras verksamhet och så att de kan hålla öppet längre på kvällarna och ordna fler kvällsaktiviteter för ung­domar likt den redan etablerade och mycket­ populära ”Culture Club” på onsdagskvällar.

Därtill borde vi som beslutsfattare göra något mera av stadens ungdomsbyrå och ungdomsgården Tobaksmagasinet.

Kommentoi